Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Η Γάζα Φλέγεται...

Παγκόσμια Μέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού σήμερα. Ως συνήθως, αυτές οι γιορτές είναι για να θυμόμαστε "τα θύματα" -" τους αδύναμους" (γυναίκες -παιδιά- ζώα - περιβάλλον) για μια μέρα και να επιστρέφουμε στην κακοποίησή τους την αμέσως επόμενη.
Αυτές τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες, όλη οι διεθνείς κοινότητα, των απίστευτης αγριότητας ισραηλιτικών βομβαρδισμών στη Γάζα. Άλλη μια φορά ο πολέμος φούντωσε στην πολύπαθη αυτή περιοχή με θύματα αμάχους.
Η Ισραηλινή κυβέρνηση προσπάθησε να διασκεδάσει την διεθνή κοινότητα με καθησυχαστικές δηλώσεις και διοχετεύοντας στα μέσα πληροφορίες που αποσιοπούσαν επιμελώς τα αποτελέσματα των ενεργειών της.  Οι σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σπέρνουν τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας, ενόσω η "διπλωματία" πασχίζει για την επίτευξη εκεχειρίας και την αποφυγή μίας εφιαλτικής χερσαίας επέμβασης του ισραηλινού στρατού.
Όμως, την εποχή της ηλεκτρονικής δικτύωσης διεξάγεται και ο πόλεμος ηλεκτρονικών χαρακωμάτων με εκατοντάδες tweet ενημέρωσης από επαγγελματίες και μη δημοσιογράφους, ωστέ να εμφανιστεί στον υπόλοιπο κόσμο η αληθινή όψη της κατάστασης. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνάι τους 95, ανάμεσά τους πολλά παιδιά που ενταφιάζονται στη Γάζα εν μέσω όρκων εκδίκησης, ποιός να τους ψέξει για αυτό....
Ο εξόριστος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, διαμηνύοντας πως είναι εξίσου δυνατή η εκεχειρία, όσο και η περαιτέρω κλιμάκωση στη Γάζα. Παρά τις ακραίες θέσεις που έχει ο Μεσάαλ σε αντίθεση με τον μετριοπαθή Αμπας, μίλησε για την ανάγκη συνεννόησης και ομοψυχίας στους κόλπους των παλαιστινίων, καθώς «ο εχθρός πνίγεται στο αίμα των παιδιών» και κάλεσε τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να «αποκαλύψουν τα εγκλήμαα του Ισραήλ» στη Γάζα, ιδίως όσα διαπράχθηκαν εναντίον παιδιών και αμάχων.
Πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να θρηνήσουμε για να επέμβει η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, να επιβληθεί η εκεχειρία; Πόσο ακόμα θα μετράμε τα παιδιά μας ως αριθμούς; Πόσο ακόμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.