Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ο Αλέξης της 3ης Σεπτέμβρη


Ναι το είδαμε κι αυτό….3 του Σεπτέμβρη θα περάσει ο Αλέξης από τη Νίκαια, να μιλήσει στη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς, με συνθήματα  την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση…. σε πράσινο και κόκκινο φόντο.
Ο Αλέξης με ταπεινότητα αρνήθηκε την ταυτότητα του Τσε της Ευρώπης και μπήκε στο ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Θα πει κανείς ότι τα συνθήματα περί Εθνικής Ανεξαρτησίας,  Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης δεν μπορεί να θεωρηθούν αποκλειστικότητα του ΠΑΣΟΚ, καθώς εξέφρασαν τις ανάγκες και τα οράματα του ελληνικού λαού, τα οποία υιοθέτησε και ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ.
Αν δούμε όμως, τη σημειολογία της ημέρας, των χρωμάτων, των συνθημάτων όσο και των ομιλητών θα αναρωτηθούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, που ανασυσταίνεται από τα «παλιά» στελέχη του.
Είναι γεγονός, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να πριμοδοτήσει πασοκογενή στοιχεία μέσα στο κόμμα ενόψει του Συνεδρίου, προκειμένου να «μαλακώσει» την ακραιφνή αριστερή του εικόνα με μια πιο μετριοπαθή κεντροαριστερή, ώστε να καταφέρει να αναρριχηθεί άνετα στην εξουσία. Και από την πλευρά του, το «άνοιγμα» είναι θεμιτό, όχι όμως και η καπήλευση των συνθημάτων των ιστορικών ορόσημων ενός χώρου.
Το ζήτημα είναι γιατί οι «παλαιοί»  πασόκοι αποδέχθηκαν αυτή τη φαρσοκωμωδία. Για να ενισχύσουν τη θέση τους μεταξύ των άλλων συνιστωσών; Ο καθένα δικαιούται να είναι απογοητευμένος επειδή θεωρεί ότι δεν τον αξιοποίησαν όπως έπρεπε, επειδή διαφωνεί με την πολιτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορεί να ξεπουλά την ιστορία και την διαδρομή του.
Και σε όσους αντιτάξουν το γνωστό Μακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» έχω να τους θυμίσω ότι: «Εκείνος που στηρίζει την αναρρίχηση ενός επίδοξου Ηγέτη, εργάζεται για την αυτοκαταστροφή του. Επειδή η δύναμη, που από αυτήν του την προσπάθεια αποκτά, αρχίζει να μοιάζει ύποπτη, ακόμη και για εκείνον τον οποίο βοήθησε κι έγινε Ηγέτης»
Υπάρχει, όμως, και κάτι που μετά από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις έμεινε μετέωρο "Ο Λαός θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί;;;;"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.