Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

H αλλη ανάγνωση...

πρόσεχε το χαλί!Τα ελληνικά ΜΜΕ αναδύθηκαν σε έναν αγώνα να μας πείσουν ότι ο Σαμαράς "έλιωσε" τον πάγο με την Μέρκελ και ότι όλα πια θα πάρουν τον δρόμο τους....
Από την άλλη, ο ευρωπαϊκός τύπος σημειώνει ότι η Μέρκελ ουσιαστικά δεν εδωσε τίποτα στον έλληνα πρωθυπουργό, παρά μόνο την συμπάθειά της, την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και την παροχή κάποιας τεχνογνωσίας, που έτσι κι αλλιώς θα παρείχε.
Να το διαβάσεις καλά!!!
Μην πάρεις μηδέν Αντώνης !
Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός τύπος προσπαθεί να δώσει στον Σαμαρά την "ανάσα" που του αρνήθηκε η Μέρκελ.
Αν όμως, ένας προσεκτικός αναγνώστης θελήσει να σχηματίσει άποψη, δεν έχει παρά να δει τις φωτογραφίες από τη συνάντηση των δύο ηγετών.
Έχετε ωραία θέα!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει απόλυτα αμήχανος και απολογητικός. Η Γερμανίδα καγκελάριος δείχνει ευγενικά ψυχρή να φιλοξενεί τον "ενοχλητικό" συγγενή.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ελληνας πρωθυπουργός "πληρώνει" την "αντιμνημονιακή" του στάση, κάτι που δεν ξεχνά από τη μιά μέρα στην άλλη, τουλάχιστον τόσο εύκολα όσο εύκολα κάνει την ανακυβίστιση ο Σαμαράς, η γερμανίδα καγκελάριος, όσο κι αν τα κόμματά τους είναι αδελφά.
Ακούστε όλοι καλά! Προσοχή Αντώνη!

Να πιούμε για το καλό!
Ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να είναι, ή να δείξει ότι είναι πολύ πιο προετοιμασμένος από όσο παρουσιάστηκε. Η θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν φαίνεται ότι του έχει αφήσει ιδιαίτερη εμπειρία, ούτε ο χρόνος που είχε να προετοιμάσει το οπλοστάσιο του απέναντι στη σιδηρά κυρία της Ευρώπης. Αν όλη η καθυστέρηση στη λήψη αναγκαίων μέτρων και μεταρρυθμίσεων έγινε για να εφαρμοστούν εκείνα τα μέτρα που είχαν ήδη αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο και η επίσκεψή του ήταν μόνο για να επιβεβαιώσει την προσπάθεια ανάκτησης αξιοπιστίας και πίστης στα συμφωνηθέντα, έχει στεφτεί με απόλυτη επιτυχία. Ελπίζω μόνο η Μέρκελ να είναι θρησκευόμενη ώστε να συγκινήθηκε με το "ουδείς αναμάρτητος"!
ευχαριστώ που με δεχθήκατε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.