Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Η εκδίκηση του Άκη


Ο Άκης (Απόστολος -Αθανάσιος) Τσοχατζόπουλος έδωσε μια de profundis συνέντευξη, όπου επιχειρεί να αποτινάξει τις κατηγορίες από πάνω του, κατηγορώντας παράλληλα, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι "του την έστησε" σε συνεννόηση με τον Σαμαρά.
Ειδικότερα, κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ως εμπνευστή του σχεδίου της πολιτικής εξόντωσής του, με στόχο «την απρόσκοπτη μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό ομότιτλο μεταλλαγμένο μόρφωμα». Υποστηρίζει δεν ότι αυτό έγινε την εποχή που ο Παπανδρέου «είχε την κρυφή ατζέντα με τον Στρος-Καν για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ».
Η προσπάθεια καθενός να αποδείξει την αθωότητά του, έστω κι αν αυτή υπάρχει μόνο στη φαντασία του- είναι απόλυτα θεμιτή και κατανοητή. Οι ισχυρισμοί όμως, του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι παντελώς έωλοι. Με ποιά λογική αναμιγνύει την δήθεν κρυφή ατζέντα του Γιώργου Παπανδρέου με το ΔΝΤ και τη συνεννόηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Σαμαρά για την πολιτική του εξόντωση. Είναι δυνατόν ο Γιώργος Παπανδρέου να εξύφαινε την πτώση του και παράλληλα τη διαδοχή του από τον Σαμαρά και να είχε και καημό να εξοντώσει τον Άκη; Για ποιό λόγο; Ο κύριος λόγος τέτοιων "θεαματικών" συλλήψεων είναι η παραπλάνηση - ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Αλλά, από κάτι τέτοιο μόνο ο Σαμαράς και η ΝΔ θα καρπωνόταν οφέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε, αποφάσισε να αναλάβει όλο το κόστος των επιλογών του και να παραδώσει την εξουσία σε μεταβατικό πρωθυπουργό, άρα είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να αποκομίσει όφελος από τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου.
Η επιμονή του Άκη Τσοχατζόπουλου να ρίχνει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι όντας στο στενό κύκλο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, δεν περίμενε ποτέ ότι ο "Γιωργάκης" θα επέλεγε να υποστηρίξει άλλο υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Η επιλογή εκείνη, όπως και ο μετέπειτα αποκλεισμός του, όχι από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά από τον κόσμου του ΠΑΣΟΚ, στοίχισε στον Άκη Τσοχατζόπουλο την ουσιαστική απόσυρσή του από την πολιτική. Η αποστασιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου από όποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εμπλεκόταν σε σκάνδαλα οδήγησε και στη διαγραφή του Ακη από το κόμμα.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ιστορικό στέλεχος, με μακρά κυβερνητική εμπειρία, δεν συγχώρησε ποτέ στο νεαρό γιό του αρχηγού το γεγονός ότι ανδρώθηκε και τόλμησε να έχει δική του προσωπική άποψη, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και όραμα να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα, σε μιά άλλη Ευρωπαϊκή πορεία. Η προσπάθεια εκδίκησης του "Άκη" στο "Γιωργάκη" που ωρίμασε πολιτικά, έγινε Γιώργος επιτυγχάνοντας διεθνή καταξίωση και επέβαλε διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα, απομακρύνοντας ακόμα και "ιστορικά" στελέχη, για τα οποία η βάση, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είχε  άρει την εμπιστοσύνη του, θα έχει το εντελώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.