Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Το "τελευταίο" ψέμα....

Μουσικοί Άγγελοι του Μιλτιάδη Γκατζώνη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δεκαπενταύγουστος είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές των ορθοδόξων ελλήνων. Ειδικότερα σήμερα, μέσα στο ορυμαγδό της επιβολής νέων μέτρων, νοσταλγούμε τις μέρες που η επίσκεψη των προσκυνητών και των πολιτικών στο νησί της Μεγαλόχαρης είχε την τιμητική της σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Και ξαφνικά, εκεί που όλοι περιμένουμε με αγωνία τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις, ακούμε ότι ο πρωθυπουργός μας εύχεται «καλή Παναγιά» (η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν ξανακούσει αυτή την έκφραση. Οι γνώσεις μου περιορίζονται σε Καλά Χριστούγεννα, Καλό Πάσχα. άντε και στο Καλή Αποκριά. Αλλά μάλλον για αυτό φταίω εγώ κι όχι ο Σαμαράς). Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό, όμως η δήλωση συνεχίζει:  «Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε».
Η αλήθεια είναι ότι η επίκληση της Παναγιάς για να βγει η χώρα από την κρίση και την ύφεση, ξενίζει, τουλάχιστον, για όσους πιστεύουν ότι αυτή η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατική, ένα φονταμενταλιστικό κράτος και ότι η πολιτική εξουσία λειτουργεί ξεχωριστά από τη θρησκευτική.
«Μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό η σημερινή. Είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε την βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες......στιγμές που περνάει ο τόπος μας», έρχεται να ολοκληρώσει την εικόνα ο Υπ.εξ, Αβραμόπουλος.
Το θρησκευτικό αίσθημα κάθε ανθρώπου είναι σεβαστό, αλλά η εκμετάλλευσή του από την πολιτική εξουσία είναι ανεπίτρεπτη. Η Παναγία θα βρει τρόπο να κλείσει την τρύπα των 11,5 δις.; Η Παναγία θα «μιλήσει» στην Μέρκελ και τους ευρωπαίους εταίρους, ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στις μεταρρυθμίσεις, ότι ακολουθούμε ένα μίνιμουμ έστω, υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές; Θα πάει ο Σαμαράς, σαν το κωφάλαλο παιδί στα χέρια της αξέχαστης Λαμπέτη, να συναντήσει τον Γιούγκερ κι η Παναγιά θα τον γιατρέψει;
Η κυβέρνηση αντί να επικαλείται την Μεγαλόχαρη, για να κάνει την δουλειά της, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Λαός θα ήθελε πολύ να μάθει γιατί επέμεναν στα παραμύθια της αναδιαπραγμάτευσης, όταν γνώριζαν ότι ήταν ανέφικτος στόχος. Ο Λαός θα θέλει πολύ να μάθει γιατί θα πρέπει να καθυστερήσουν πάλι οι εισροές στο δημόσιο ταμείο από τη φοροδιαφυγή και την διαφθορά, γιατί δεν κλείνουν οι «τρύπες» από αυτά τα μεγάλα νούμερα, αλλά θα κληθεί πάλι να βάλει το χέρι στη τσέπη ο μισθωτός κι ο συνταξιούχους, να δώσει όχι από το περίσσευμα αλλά από εκείνα που δεν έχει.;
Η Παναγία δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι της αδυναμίας χάραξης πολιτικής. Η Παναγία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι πολιτικής αβουλίας και ατολμίας. Δεν θα μας οδηγήσει εκείνη σε χρεοκοπία από δικές της λανθασμένες ενέργειες.
Συν Παναγιά και χείρα κίνει. .κ. κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.