Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Η Δημοκρατία δεν θα "σκάσει"

Απαράδεκτες και πρωτοφανείς οι καταστάσεις που διαδραματίζονται στη Βουλή τον τελευταίο καιρό.
Αφού περάσαμε και αντέξαμε από την επίδειξη ανδρισμού του προέδρου της Βουλή, ήρθε η απίστευτη εικόνα με τους "βουλευτές" της Χρυσής Αυγής να δημιουργούν επεισόδιο με φωνές και ύβρεις απίστευτες όπως "κλέφτες", "λαμόγια","να σκάσει ο Βενιζέλος", έβαλε σε "ελληνόμετρο" τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αποφασίζοντας ότι είναι Έλληνας κατά μόλις 25%. Επιτέθηκαν ακόμα και κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωσταράκου, ότι "ευτελίζει το στράτευμα" επειδή παρουσιάστηκε με μια ντουντούκα να προσπαθεί να ηρεμήσει και να πείσει τους πολίτες- εισβολείς στο Πεντάγωνο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους μάλιστα, έφτασε στο σημείο να "ειρωνευτεί" την ομόλογο του της Ν.Δ, Σοφία Βούλτεψη, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε ότι το "σκάσε" δεν είναι λέξη που μπορεί να ακούγεται στο χώρο της Βουλής, απαντώντας ότι "Σκάσε είπαμε, όχι σκύψε!"
Έχουν γραφεί πολλά για το τι σημαίνει η άνοδος και η είσοδος των χρυσαυγιτών στο Κοινοβούλιο. Όμως, ο πολιτικός κόσμος δεν είχε αντιληφθεί (;) ότι είναι απαραίτητη η σύμπλευση όλων, η συγκρότηση μιας πλατιάς αντιφασιστικής συμμαχίας.
Όλοι έχουν κάνει τα λάθη τους. Το παλαιοκομματικό σύστημα που επέτρεψε να θεωρείται από το λαό ως ηθικά ανυπόληπτο, η Αριστερά που με την αντιμνημονιακή ρητορική και την ισοπέδωση θεσμών και προσώπων, έδωσε την ευκαιρία να πατήσουν οι ακροδεξιοί φασίστες. Το μέγιστο "πολιτικό" ολίσθημα ήταν όταν το περσινό καλοκαίρι η πλατεία Συντάγματος αφέθηκε στην τύχη της και από την "άμεση δημοκρατία" έπεσε στα χέρια της "άμεσης τρομοκρατίας" και της Χρυσής Αυγής. Φταίει το μνημόνιο, η μιζέρια, η άδικη κοινωνία, όποια ανάλυση και να γίνει είναι σωστή αλλά ελλιπής όταν δεν υπάρχει ο παράγοντας της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Δυστυχώς,  η ελληνική πολιτεία αρκείται στον να "παιδεύει" παρά να "εκπαιδεύει"  τους πολίτες της. Ακόμα και η "Πολιτειακή Παιδεία" στο Γενικό Λύκειο έχει δώσει τη θέση της στα Οικονομικά.
Τι κι αν το ΠΑΣΟΚ ζητά τώρα τη σύγκληση των προέδρων της Βουλής για την αντιμετώπιση του θέματος. Τι κι αν στα ΜΜΕ εκφράζουν έκπληξη και αποτροπιασμό για τις "εκτροπές", ενώ από την άλλη έχουν γεμίσει το "κοσμικό" life-style (sic) δελτίο τους με τα παντρολογήματα, τους χορούς, τους έρωτες κάποιων μελών της. Τη Χρυσή Αυγή δεν θα την σταματήσουν οι κανόνες. Την Χρυσή Αυγή θα την σταματήσουν οι αποφασισμένοι πολίτες.
Όπως έλεγε και ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο Γεώργιος Παπανδρέου : Εάν υπάρχουν τρομοκράται, τρομοκρατήσατε τους και εμπνεύσατε εις τον λαόν το ιδανικό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.