Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Το μήλο......


Να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ακρόαση στο σώμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστή για τις μακροσκελείς ερωτήσεις-τοποθετήσεις και τον "οξύ" τόνο κατά τις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια ή στις Επιτροπές υποστήριξε, ότι από την ακρόαση του Παπακωνσταντίνου προέκυψαν νέα στοιχεία, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και το γεγονός ότι ήταν στην κατοχή του πρώην υπουργού.
H Κωνσταντοπούλου κατάφερε να μετατρέψει την επιτροπή θεσμών σε αίθουσα δικαστηρίου αφού επί μια ώρα έθετε με καταιγιστικό τρόπο πάνω από 100 ερωτήματα στον πρώην υπουργό Οικονομικών γεγονός που φόρτισε την ατμόσφαιρα και σε ορισμένα σημεία έφτασε τον πρώην υπουργό στα όρια του. Ο τρόπος της βουλευτού σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης άφηνε υπονοούμενα ότι ο πρώην υπουργός λειτούργησε με δόλο για να καλύψει κάποιους. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή εκείνος ξέσπασε «Με εγκαλείτε ότι επιχείρησα να καλύψω κόσμο. Κανείς δεν μου έχει κάνει μέχρι σήμερα αυτή την καταγγελία. Σήμερα βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι όταν μπήκα στην πολιτική . Δεν έχω off shore δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω λογαριασμούς σε τράπεζες μόνο δάνεια έχω και δεν σας επιτρέπω». Η κατήγορος βέβαια, δεν πτοήθηκε, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αναστάσιο Νεράτζης να παρέμβει. «Κυρία Κωνσταντοπουλου επιτέλους θέλετε να σας βλέπουν συνεχώς όταν μεταδίδεται η συνεδρίαση γι' αυτό μιλάτε και διακόπτετε;».
Οι συνεχείς παρεμβάσεις της Κωνσταντοπουλου ακόμα και όταν ρωτούσαν και άλλοι βουλευτές ανάγκασε τον κατά γενική ομολογία πράο, Παπακωνσταντινου, να φωνάξει «φτάνει έλεος πια κυρία μου».

Η άμεση αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού θύμισε ότι αποτελεί πάγια θέση του ότι απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε άλλη μιά φορά τη θέση του ότι μοναδικό μέλημα του ήταν και είναι η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς και αποκάλεσε την προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν “λίστα Λαγκάρντ” αντικείμενο συναντήσεων του με εκπροσώπους τραπεζών, προιόν μιας επιχείρησης "προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση".
Η μαχητική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως όλοι γνωρίζουν είναι κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Νικου Κωνσταντόπουλου, ενός εκ των λάβρων κατηγόρων του Ανδρέα Παπανδρέου στην δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Φαίνεται ότι η διάδοχός του, στο νομικό γραφείο και τα βουλευτικά έδρανα -προς το παρόν- έχει την ίδια ζέση, τον ίδιο ενθουσιασμό, το ίδιο πάθος να (κατα) "δικάσει" έναν Παπανδρέου.
Φυσικά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια με την υποψηφιότητά της είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το τμήμα γυναικών για τρεις λόγους. Πρώτον, ότι δεν μπορεί να καταδικάζουν ως κόμμα την οικογενειοκρατία και να προωθούν την υποψηφιότητα κάποιας που δεν έχει καμία πολιτική ή κοινωνική δράση, απλώς και μόνο επειδή είναι κόρη του πρώην προέδρου. Επίσης, η Κωσταντοπούλου ήταν δικηγόρος υπεράσπισης ενός αποδεδειγμένα βιαστή 4 τουριστριών. Τόσο η ανάληψη της υπόθεσης όσο και η τακτική κωλυσιεργίας που ακολούθησε (συνεχείς αναβολές με τα θύματα να αναγκάζονται να έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό) δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνάδει με την πολιτική και την επαγγελματική ηθική που θα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Και το τελευταίο αλλά διόλου ασήμαντο  ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και πατέρας της βουλευτού υπήρξε για ένα διάστημα πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός  που σημαίνει ότι έχει άμεση επαφή με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αυτό το στοιχείο έρχεται σε διάσταση από τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση του για την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.