Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ποτέ δεν είναι αρκετό…..

Το νεοεκλεγεν προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Είπαμε, ουδείς προφήτης στον τόπο του, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε όριο.
Ακριβώς τη μέρα που η διεθνής κοινότητα, για την ακρίβεια, ένας από τους πιο ιστορικούς διεθνείς οργανισμούς, η Σοσιαλιστική Διεθνής, επιβράβευε τις προσπάθειες, τη δραστηριότητα του πρώην έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επανεκλέγοντάς τον στη θέση του Προέδρου της, στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ υποβίβαζαν την κίνηση αυτή και μάλιστα, προχωρούσαν ακόμη πιο πέρα, στο να τον χλευάζουν παρουσιάζοντάς τον ως «ενοικιαζόμενο για διαλέξεις»  από την εταιρεία  Harry Walker Agency.
Στη συνέχεια, ήρθε να «δέσει» την προσπάθεια σπίλωσης του Παπανδρέου τόσο κυριακάτικο έντυπο που ζητούσε από τους αναγνώστες ιδέες «τι να ζητήσουν από τον Παπανδρέου» όταν τον νοικιάσουν όσο και μια ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Νικολόπουλο, ο οποίος ζητά να μάθει από τη Βουλή πόσο «ενοικιάζεται ο Γ. Παπανδρέου και αν δηλώνει στην εφορία ότι εισπράττει από τη νέα του δραστηριότητα».
Όσο κι αν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς- ίσως και η ελληνική κουλτούρα δεν βοηθά- δεν υπάρχει εταιρεία που να «νοικιάζει» διάσημους ομιλητές. Είναι εταιρεία που μεσολαβεί ώστε να διοργανωθούν διαλέξεις και εκδηλώσεις, ομιλίες που προάγουν τον διάλογο και τον προβληματισμό σε φλέγοντα θέματα.  Η εταιρεία αυτή περιλαμβάνει στους καταλόγους της κορυφαίους διανοητές, νομπελίστες, πολιτικούς όπως Κλίντον, Αλ Γκορ κ.α για τους οποίους δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι «νοικιάζονται» και φυσικά, δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι λειτουργεί με αδιαφάνεια ως προς τα οικονομικά.
Η αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής κατάστασης, παρά τα όσα υποσχόταν στα «Ζάππεια» ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του  με τα υποτιθέμενα σχέδια ανάκαμψης, είναι πλέον ορατή. Η επιβεβαίωση των προσπαθειών και των προτάσεων του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου έρχεται από το εξωτερικό, αλλά προβάλει και στη καθημερινότητα στο εσωτερικό. Η ανάγκη να αποπροσανατολίσουν τον λαό, από τα μέτρα και τις αστοχίες ρίχνει τα φώτα στον Παπανδρέου και πολλές φορές, σε μέλη της οικογένειας του, για υποτιθέμενες «χλιδάτες» διακοπές ακόμα και με φωτογραφίες αρχείου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παπανδρέου αναγκάστηκε από τις περιστάσεις και έλαβε επώδυνα μέτρα για το λαό, αναλαμβάνοντας πλήρως το πολιτικό κόστος.  Για εκείνους που έφεραν την οικονομία σε αυτή την κατάσταση δεν μιλά κανείς και δεν ασχολείται μαζί τους. Προφανώς γιατί έχουν τελειώσει πολιτικά σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου που γνωρίζει τη διεθνή καταξίωση, τη δικαίωση στο εξωτερικό, και όχι μόνο…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.