Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο φασίστας της διπλανής πόρτας....

Edvard Munch "Η Κραυγή"

Ναι, ο λαός είναι θυμωμένος. Ναι, ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια. 
Ναι, το επίσημο κράτος δεν μπορεί να δώσει στον πολίτη τη διαβεβαίωση ότι θα έχει δουλειά, ότι μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στο δρόμο, ακόμα και στο ίδιο του το σπίτι. Ναι, το επίσημο κράτος έχει "αποτύχει" να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του παρεμπορίου,   της παράνομης μετανάστευσης, της εγκληματικότητας.
Ναι, είδαμε τις ζωές μας να διαλύονται. Από καιρό είχαμε χάσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό μας, χάσαμε και τον υλικό παράδεισο μας.
Από το σημείο όμως, αυτό μέχρι το να ψηφίσουμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να επιτρέψουμε την είσοδο στο Κοινοβούλιο, το ναό της Δημοκρατίας μας, σε φασίστες είναι πέρα από κάθε λογική. Και σε όσους προβοκάρουν με την ιδέα ότι οι υπόλοιποι -των άλλων κομμάτων, έχουν ξεφτιλίσει, από χρόνια, την έννοια της Δημοκρατίας και των θεσμών, υπάρχει ο αντίλογος. Όσοι έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα, έχουν λειτουργήσει ρουσφετολογικά και για ίδιο όφελος, υπάρχουν τρόποι να διωχθούν. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τους θεσμούς επειδή υπάρχουν 5-10-100 δεν ξέρω πόσοι "λαμόγια" πολιτικοί. Υπάρχουν τρόποι δίωξής τους, όσο και της απομάκρυνσής τους από την εξουσία με την ψήφο μας.
Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να προφασιστούμε την δική τους ανέντιμη συμπεριφορά ως αιτιολογία για να πράξουμε τα χειρότερα.

Άλλωστε, οι μέθοδοι της ΧΑ δεν θυμίζουν σε τίποτα κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά μαφία. Και θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός νόμου. Θα έπρεπε σε όσους αποδεδειγμένα λειτουργούν τραμπούκικα να απαγορεύεται, με συνοπτικές διαδικασίες, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. 
Αλλά βέβαια, η ελληνική κοινωνία δεν ξύπνησε μια μέρα λατρεύοντας τα μαύρα. Ούτε είναι δυνατόν να αναρωτιούνται άνθρωποι όπως η γνωστή και σεβαστή για το έργο της καθηγήτρια, κ. Αννα Φραγκουδάκη, αν είμαστε "λαός φονιάδων".  Δεν είμαστε γιατί δεν υφίσταται τέτοια γενίκευση για κανένα λαό, όπως όμως, δεν υπάρχει και "περιούσιος λαός". Και ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την άνοδο της Χ.Α έχει ο πνευματικός κόσμος της χώρας, ο οποίος δεν αντιστάθηκε, δεν αντέδρασε άμεσα.
Ο λόγος που χρησιμοποιεί η Χ.Α θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από απλοϊκός ως και  αριστερός (και εκεί ευθύνεται η Αριστερά, η οποία για μικροκομματικούς λόγους, δεν προστάτεψε τους θεσμούς), είναι ένας λόγος που καταγγέλλει τον διεθνή καπιταλισμό, τους κακούς εβραίους, τους κακούς πολιτικούς, τους κακούς ξένους που θέλουν να μας υποτάξουν, τους άλλους κακούς ξένους που έρχονται στη χώρα να πάρουν τις δουλειές μας 
Επιπλέον, τα ΜΜΕ ακροβατούν πάνω στην ανοχή και τα νούμερα τηλεθέασης, προβάλλοντας από την πιο βλακώδη ως την πιο σοβαρή δραστηριότητα της Χ.Α  Για να μην αναφέρω στις αναλύσεις "έγκριτων δημοσιογράφων", όπως του Κ. Χαρδαβέλα ότι : "Τελικά, η επίθεση των ομάδων του «Καιάδα» και του «Καραϊσκάκη» (αυτών των δύο γραφικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής) στους μικροπωλητές μετανάστες σε Ραφήνα και Μεσολόγγι λειτουργεί θετικά για μείωση των πιέσεων και απαιτήσεων της τρόικα και οδηγεί σε σύντομο άνοιγμα των ευρωπαϊκών ταμείων για τη δόση σωτηρίας στην Ελλάδα". ( http://www.newsbomb.gr/politikh/story/233307/pos-o-kaiadas-tis-hrysis-aygis-mas-fernei-ta-31-6-dis-eyro ) . Σε όλους αυτούς θα σύστηνα, με πολύ σεβασμό για την ιστορία και την προσφορά τους στο χώρο, όταν δεν έχουν να πουν κάτι, να μη μιλούν.

Έτσι, δεν είναι πλέον παράδοξο που η Χ.Α μηνύει και αυτόν τον ίδιο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή τόλμησε να αποσύρει την φρουρά από τους βουλευτές της. 
Ενώ, το επεισόδιο με τον γιατρό, τον οποίο ξυλοκόπησε η Χ.Α, ειδοποιημένη από τους συγγενείς του αρρώστου για τον οποίο ζητούσε φακελάκι, είναι ενδεικτικό της πορείας που έχει πάρει ο ελληνικός λαός.
Δεν εμπιστεύεται το κράτος. Εμπιστεύεται το παρακράτος. Γιατί όσο περισσότερο διαβάζω ειδήσεις, τόσο περισσότερο νιώθω να ζω το ξεχασμένο παρελθόν αυτής της χώρας.
Αυτό που βλέπω στον εφιάλτη μπροστά μου και με τρομάζει είναι ότι η ελληνική κοινωνία θα συνηθίσει πλέον να λειτουργεί με την Χ.Α....όπως στο παρελθόν είχε μάθει να λειτουργεί με το ρουσφέτι και τον ωχαδερφισμό. 
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να ανατραπεί αυτό....Φοβάμαι πως όχι, δίχως αίμα..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.