Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Στο όνομα του Λαού

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που έφερε το δεύτερο μνημόνιο, παίρνοντας αφορμή από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξ ονόματος του ελληνικού λαού.

Ο  Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, δήλωσε  «Απ΄ ό,τι έμαθα με περισσή αλαζονεία λέει ότι, παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού», και κάλεσε τον Ευαγγελο Βενιζέλο, ως διαπραγματευτή του δευτέρου μνημονίου, να κατονομάσει «ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%».

«Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;», διερωτήθηκε. Παράλληλα, επανέλαβε τη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει όλους τους νόμους του μνημονίου που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν σε μειώσεις μισθών, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ανοίγει ένας δρόμος, ανοίγουν δυνατότητες».
«Θα έχουμε απέναντί μας αντιπάλους που θα μας χτυπούν με λύσσα, ανοίγει ένας δρόμος, όμως, όχι επειδή εμείς είμαστε οι σωτήρες, αλλά επειδή ο ελληνικός λαός παίρνει τις τύχες στα χέρια του», κατέληξε. 

Όμως, πρέπει να υπενθυμίσουμε στο Αλέξη Τσίπρα και τις συνιστώσες του, ότι και εκείνος δεν διαθέτει εντυπωσιακά μεγαλύτερο ποσοστό. Γιατί πιστεύει ότι το δικό του 17% του επέτρεψε να επισκεφτει την Γαλλία και να κάνει μαθήματα πολιτικής ηθικής στον νεοεκλεγέντα πρόεδρό της, αποκαλώντας μάλιστα και Ολανδρέου, σε ένδειξη κακού "πολιτικού" χιούμορ και ακόμα πιο κακής διπλωματικής προσέγγισης του μοναδικού -θεωρητικά- συμμάχου στην ΕΕ.
Το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος του ελληνικού λαού σε αυτές τις συνθήκες και με αυτή τη δυναμική των κομμάτων, έχει και το 19% και το 13% αλλά και το παραδοσιακό 9% του ΚΚΕ, Αλέξη. Γιατί ο λαός αποφάσισε ότι θέλει το πολιτικό σύστημα να αλλάξει, να συνεργαστεί και να προχωρήσει ενωμένο να πετύχει την όποια αναδιαπραγμάτευση και τις αλλαγές στο Μνημόνιο. Ακόμα, δεν είναι κακό να μιλά εξ ονόματος του ελληνικού λαού, ο αρχηγός του κόμματος, το οποίο ήταν στην εξουσία και διαπραγματευθηκε σε άσχημες συνθήκες. Παρόλο που δεν αποτελεί ελληνική πολιτική πρακτική, η χώρα πρέπει να εμφανίζεται στο εξωτερικό με ενιαία φωνή, ένα αρραγές μέτωπο, ώστε να είναι δυνατό διαπραγματευτεί και να στηρίξει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.