Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

H Χρυσή Αυγή ρίχνει το σπόρο για την "νέα" ΕΟΝ...


Η ΕΟΝ - Εθνική Οργάνωσις Νεολαίας  ήταν μια  κυβερνητική οργάνωση νέων που ιδρύθηκε από το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά το 1936 και διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1941, τρεις μήνες μετά το θάνατό του, με την κατάρρευση του μετώπου από τη Γερμανική εισβολή.

Η οργάνωση συστάθηκε προκειμένου να διαμορφώσει υποστηρικτές του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και όπως υποστήριζαν για την «επωφελή διάθεσιν του ελευθέρου από της εργασίας χρόνου των νέων, προς προαγωγήν της σωματικής και ψυχικής καταστάσεως αυτών, ανάπτυξιν του εθνικού φρονήματος και της πίστεως προς την θρησκείαν, δημιουργίαν πνεύματος συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης...»Η Χρυσή Αυγή προσφάτως προχώρησε σε παρόμοια δράση, ονομάζοντάς την δε «διάπλαση των παίδων»!  Βέβαια, η παραπομπή στο εξαιρετικό περιοδικό "Η Διαπλασις των Παίδων" το οποίο γαλούχησε γενιές Ελλήνων, με στυλοβάτη του εγχειρήματος τον Γρηγόρη Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν σοσιαλιστής και πίστευε στην άνοδο του πνευματικού επιπέδου του λαού, ώστε να καταλάβουν οι άνθρωποι το συμφέρον τους, είναι σκόπιμη, αλλά ιδιαιτέρως ατυχής.

Η «κατήχηση» της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από την Αρτέμιδα και στη συνέχεια «ανέβασε» φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάνοντας λόγο για «κύκλο πνευματικής αφύπνισης» και «μικρούς φίλους του κινήματος».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Αττικής «άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων». Συμμετείχαν περισσότερα από 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους .

Δυο προφανώς, χρυσαυγίτες παιδαγωγοί έδειξαν στα παιδιά βίντεο και μίλησαν «για την γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη».

Η κατήχηση βασίζεται σε κείμενο του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967 και είχε αναρτηθεί πρόσφατα στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με αυτό, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη δια μέσου της φαντασίας».

Αυτή ήταν η αρχή, καθώς ήδη η συνέχεια προαναγγέλθηκε από την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. «Αυτή η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχισθεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της Τ.Ο και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες».

Είναι πραγματικά απογοητευτικό ότι υπάρχουν γονείς που βάζουν τα παιδιά τους σε αυτή τη διαδικασία. Τραγικές όμως, είναι οι ευθύνες της πολιτείας, όλων των κομμάτων του δημοκρατικού φάσματος. Η μόνη απάντηση σε αυτές τις ενέργειες διάβρωσης και δηλητηριασης των παιδικών ψυχών είναι η Παιδεία. Η πολιτειακή παιδεία η οποία έχει στόχο να αποκτήσει ο μαθητής παιδεία δημοκρατικού πολίτη, ως ισχυρό εφόδιο και προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας. Να κατανοήσει την οργάνωση της πολιτείας αλλά κυρίως να αναπτύξει πολιτική συνείδηση και ΚΡΙΤΙΚΗ σκέψη, να υιοθετήσει δημοκρατικές αρχές, αξίες και στάσεις, ώστε να συμμετέχει ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.