Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Γεωργιος Παπανδρέου:εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων

Στις 19 Μαρτίου 1964, 30 βουλευτές της Ένωσης Κέντρου καταψηφίζουν τον Γεώργιο Nόβα, που είχε επιλέξει ως πρόεδρο της Βουλής ο Γεώργιος Παπανδρέου. Ο Nόβας βέβαια, εξελέγη τελικά στη δεύτερη ψηφοφορία από τους 166 παρόντες βουλευτές της Ένωσης Κέντρου. 
Ο Γεώργιος Παπανδρέου τότε είχε αντιδράσει στην ανταρσία των βουλευτών με μια οργισμένη δήλωση: «Με βαθυτάτην θλίψιν, αγανάκτησιν και εντροπήν αναγγέλλω εις τον δημοκρατικόν κόσμον της Ενώσεως Κέντρου ότι η δημοκρατία σήμερον επροδόθη εις την Bουλήν. Οι θριαμβευταί της 16 Φεβρουαρίου εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων»

Όχι, την ιστορία δεν την θυμήθηκα λόγω κάποιας επετείου.
Η φράση αυτή του Γέρου της Δημοκρατίας μου ήρθε στο νου λόγω των γνωστών επεισοδίων που έγιναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όταν άκουσα τη χαρά των δημοσιογράφων κατά την περιγραφή, όταν διάβασα για την "ανησυχία" του Μαξίμου...

Ναι το επεισόδιο αυτό δίνει ένα ακόμα πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ και κάνει τους ανθρώπους που πίστεψαν σε ιδέες και ιδανικά, που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος εκφραστής των λαϊκών δυνάμεων και των αιτημάτων για κοινωνική δικαιοσύνη, να γίνονται η χλεύη των ηττημένων.

Ναι, των ηττημένων, των ηττημένων της Δεξιάς που τώρα -με τις πλάτες που έβαλε το ΠΑΣΟΚ-ανένηψαν, εφαρμόζουν όσα πριν κατηγορούσαν, ακολουθούν την πολιτική που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και θεωρούν(νται) σωτήρες.
Των ηττημένων του κατεστημένου των ΜΜΕ που δεν κατάφεραν να απομυζήσουν από την κυβέρνηση Παπανδρέου αυτά που τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει να τους προσφέρονται.
Των κάθε λογής ηττημένων και πολιτικά ξοφλημένων που παίζουν παιχνίδια εξουσίας στις πλάτες του Κινήματος.....

Η μόνη απάντηση ....από τον Ανδρέα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.