Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεωργιος Παπανδρέου:εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων

Στις 19 Μαρτίου 1964, 30 βουλευτές της Ένωσης Κέντρου καταψηφίζουν τον Γεώργιο Nόβα, που είχε επιλέξει ως πρόεδρο της Βουλής ο Γεώργιος Παπανδρέου. Ο Nόβας βέβαια, εξελέγη τελικά στη δεύτερη ψηφοφορία από τους 166 παρόντες βουλευτές της Ένωσης Κέντρου. 
Ο Γεώργιος Παπανδρέου τότε είχε αντιδράσει στην ανταρσία των βουλευτών με μια οργισμένη δήλωση: «Με βαθυτάτην θλίψιν, αγανάκτησιν και εντροπήν αναγγέλλω εις τον δημοκρατικόν κόσμον της Ενώσεως Κέντρου ότι η δημοκρατία σήμερον επροδόθη εις την Bουλήν. Οι θριαμβευταί της 16 Φεβρουαρίου εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων»

Όχι, την ιστορία δεν την θυμήθηκα λόγω κάποιας επετείου.
Η φράση αυτή του Γέρου της Δημοκρατίας μου ήρθε στο νου λόγω των γνωστών επεισοδίων που έγιναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όταν άκουσα τη χαρά των δημοσιογράφων κατά την περιγραφή, όταν διάβασα για την "ανησυχία" του Μαξίμου...

Ναι το επεισόδιο αυτό δίνει ένα ακόμα πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ και κάνει τους ανθρώπους που πίστεψαν σε ιδέες και ιδανικά, που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος εκφραστής των λαϊκών δυνάμεων και των αιτημάτων για κοινωνική δικαιοσύνη, να γίνονται η χλεύη των ηττημένων.

Ναι, των ηττημένων, των ηττημένων της Δεξιάς που τώρα -με τις πλάτες που έβαλε το ΠΑΣΟΚ-ανένηψαν, εφαρμόζουν όσα πριν κατηγορούσαν, ακολουθούν την πολιτική που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και θεωρούν(νται) σωτήρες.
Των ηττημένων του κατεστημένου των ΜΜΕ που δεν κατάφεραν να απομυζήσουν από την κυβέρνηση Παπανδρέου αυτά που τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει να τους προσφέρονται.
Των κάθε λογής ηττημένων και πολιτικά ξοφλημένων που παίζουν παιχνίδια εξουσίας στις πλάτες του Κινήματος.....

Η μόνη απάντηση ....από τον Ανδρέα....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Αστικής Ανθεκτικότητας και άλλων δαιμόνων....

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την πανδημία, η διεθνής κοινότητα, η Ε.Ε στράφηκαν στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δομών της πολιτικής προστασίας και απαίτησης της πρόληψης των καταστροφών.  Η επιδημία Covid-19 δημιουργησε νέες προκλήσεις για την ανάπτυξη έξυπνων και βιώσιμων πόλεων. Έχει αποδειχθεί ότι δεν αρκεί πλέον να εστιάζουμε μόνο στην παροχή υπηρεσιών για ποιότητα ζωής ή για ένα καλύτερο οικοσύστημα. Πρέπει να προετοιμάσουμε τις πόλεις έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται, να συντηρούν και να διασφαλίζουν τις υπηρεσίες της πόλης και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ενόψει των επικείμενων κινδύνων. Μεγάλα ποσά  διανεμήθηκαν για σχεδια εκτάκτων αναγκών, καθώς και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων με "έξυπνες" ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα με συστήματα  προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κ.λπ.) εντός των ορίων του δήμου. Αυτο σημαίνει εγκα

Ελευθέριος Βενιζέλος ο πολιτικός που έκανε την παραλυτική Ελλάδα να περπατήσει!

Εις την περιοχήν του θρύλου ανήκει πλέον και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως εις την Καινήν Διαθήκην οι παραλυτικοί αίρουν τον κράββατον και περιπατούν, τοιουτοτρόπως και η παραλυτική Ελλάς του 1917, εις το πρόσταγμα του Βενιζέλου, περιπατεί, μετέχει εις τας ευγενεστέρας αθλήσεις, εισέρχεται εις τον στίβον της δόξης, στέφεται Ολυμπιονίκης! Γεώργιος Παπανδρέου Πολιτικό μνημόσυνο Ελευθερίου Βενιζέλου, 22 Απριλίου 1936. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ο δημιουργός του σύγχρονου ελληνικού κράτους  καθώς συνέδεσε το όνομά του με την επέκταση και ουσιαστικά το διπλασιασμό του εθνικού ελληνικού χώρου. Με τη σημαία της «μεγάλης ιδέας» πέτυχε να αναδείξει ως κυρίαρχο το εθνικό πρόβλημα της απελευθέρωσης του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και των περιοχών εκείνων που βρισκόντουσαν εκτός της εθνικής επικράτειας.

Αν ζούσε ο Τσέ...

Κάθε επανάσταση έχει τους ήρωες της. ...Κάθε επανάσταση εξατμίζεται και αφήνει ένα κατακάθι γραφειοκρατίας, έλεγε ο Franz Kafka «Η "ηρωική γενιά του πολυτεχνείου" εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με υπουργεία, βίλες, κότερα και πολλά εκατομμύρια. Οδήγησε τη χώρα στο σημερινό χάος του χρέους, της ανεργίας και των χιλιάδων αυτοκτονιών», προκάλεσε με την δήλωσή της η Χρυσή Αυγή. Εκτός όμως, από τους δηλωμένους φασίστες που από χρόνια προβάλουν αυτή τη θεωρία, μαζί με την επίσης, εξοργιστική άποψη ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, οι οποίοι προσπαθώντας να αιτιολογήσουν την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα, ρίχνουν το "ανάθεμα" σε μια ολόκληρη γενιά. Ναι, κάποιοι εξαργύρωσαν τους αγώνες. Ναι, κάποιοι βουτήχτηκαν στην διαφθορά. "Πολίτες, φοβούμαι πως η επανάσταση, όπως ο Κρόνος, θα φάει διαδοχικά όλα της τα παιδιά και θα δημιουργήσει ένα δεσποτισμό με όλους τους κινδύνους που τον συνοδεύουν" ήταν τα τελευταία λόγι