Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Δωροδοκίες μέσω facebook

Στην χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα. συνέβει και αυτό. Χρηματισμός- δηλ. προσπάθεια χρηματισμού- μέσω facebook.
Κατα τη μακρά πολιτική της ιστορία η Ελλάδα έχει περάσει περιόδους αναταραχών όπου η δωροδοκία των βουλευτών εξυπηρετούσε ένα ευρύτερο σχέδιο (απο)σταθεροποίησης και συγκεκριμένα συμφέροντα.
Βέβαια, το "σκοτεινό" όπως και το αξιόποινο της πράξεως απαιτούν κάποιες υπόγειες συνεννοήσεις, όπως τουλάχιστον μέχρι σήμερα γινόταν.
Την (διεθνή) παράδοση έσπασε η βουλευτής των ΑνΕλ που δέχθηκε πρόταση χρηματισμού με ανταλλαγμα την ψήφο της για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω του μάλλον δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Διερωτώμαι πόσο απελπισμένοι μπορούν να είναι κάποιοι ώστε να αφήσουν το παρασκήνιο και ναβγουν να μοιράζουν χρήματα φάτσα φόρα. Γιατί είναι γνωστό και στα παιδιά ακόμα ότι οι συζητητήσεις στο facebook παρακολουθούνται, καταγράφονται και αν μη τι άλλο αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο.
Οι ΑνΕλ που βρίσκονται σε διάλυση θα ήταν σίγουρα εύκολος στόχος, αλλά υποψιάζομαι με πιο "διακριτικές" τακτικές από αυτή. Η δικαιοσύνη σε κάθε περίπτωση είναι εκείνη που θα αποφανθεί για τη σοβαρότητα και το αν μπορεί να στοιχειωθετηθεί κατηγορία και όχι τα μπλογκς ή τα κανάλια.
Όταν η ελληνική κοινωνία αγωνιά για το αύριο, έχοντας πια κατά πολύ ξεπεράσει τα όρια της αντοχής-και της ανοχής της, οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί -και αυτό δεν σημαίνει βέβαια να μη καταγγέλουν ή να μη συγκρούονται όταν πρέπει- και να διατηρούν υψηλό το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.